Het ontstaan van De Roetetoeters.

Prinsenreceptie 1991, Jan van den Broek was toen Prins Carnaval. Joekskapel Tumult kwam het Prinsenpaar feliciteren en er was meteen sfeer in tent. “Dat moesten wij in Wanroij ook hebben, zo’n joekskapel!” werd er geroepen. Dat was aanleiding voor Dorien Martens en Gerrie Martens om het initiatief te nemen om dat te realiseren. Er werden wat muzikanten en niet-muzikanten bij elkaar getrommeld en zo ontstonden De Roetetoeters. De naam is verzonnen door Theo van De Batavier. Repetities werden gehouden in het begin bij Bar De Hoeve (Leni Westrik). Daarna zijn we verhuisd naar De Batavier.

Eerste optreden
Na veel repeteren gingen De Roetetoeters voorzichtig van zich laten horen. Wim Verbruggen (lid van De Roetetoeters) en Marlies Ingenbleek gingen trouwen; daar moest het dan maar gebeuren. De zenuwen gierden door de keel...

Het logo
Het logo van De Roetetoeters is een cactus. Dit is zo ontstaan omdat een van de eerste nummers die we konden spelen Meneer Kaktus was.

Eerste carnaval
In 1993 gingen voor het eerst in tenue voorzichtig onze eerste carnaval tegemoet. De kogel was door de kerk. In samenwerking met de carnavalsvereniging worden sindsdien De Roetetoeters ingeschakeld bij recepties, presentaties, pronkzittingen en uiteraard tijdens de carnavalsdagen.
Na de carnaval staan we zeker niet stil. Door het jaar heen zijn we op verschillende festivals en evenementen van de partij, waar we er altijd weer een feest van maken.